Stroller ROBOT gräsgödsel Robotvänlig gräsgödsel med Natural Booster

Hitta butik Hitta återförsäljare

På anläggningar som till exempel fotbollsplaner eller golfbanor, där kvaliteten på gräset är av största vikt och ytorna är för stora för att klippa med vanlig gräsklippare, är Strollers robotgödsel ett fantastiskt alternativ. Den är anpassad för att inte skada robotgräsklipparen och är således ett säkert val för dig som har stora gräsytor att ha hand om. Robotgödseln innehåller precis den sortens näring som krävs för en riktigt tät och fin gräsmatta. God tillväxt av rötter och oerhört stabil återväxt är exempel på resultat från gödsling av Strollers 100 % naturliga robotgödsel, som bland annat består av en ”Natural Booster” som stärker gräsmattan från rot till strå.

    • Högkvalitativt gödsel för en tät och grön gräsmatta. 
    • Gödseln passar extra bra tillsammans med robotgräsklippare, eftersom den skapar en kontrollerad tillväxt, som gör att gräset inte blir för högt. 
    • De 100 % natuliga näringsämnena bidrar till ökad tillväxt och rotstimulering, och ger snabbt resultat med långtidsverkande effekt.

Tillgängliga storlekar: 10 kg

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Sprida

Två gånger om året räcker

Det är mellan mars och september som gräset växer. Genom att gödsla tidigt på säsongen kan du glädjas åt en gräsmatta som växer till sig fortare. Det går alldeles utmärkt att sprida gödseln för hand men för riktigt stora ytor rekommenderar vi ett anpassat redskap för spridning. Det är viktigt att gräsmattan även får vatten i samband med gödslingen, så försök gärna att tajma in processen i samband med regn. Annars är det bara att ta fram slangar, eller ännu hellre, vattenspridare, för att ge gräsmattan bästa förutsättningar för sommaren. När tillväxten börjar avta kan du göra om proceduren en gång till, senare under säsongen. 

Dosering

Använd 40 gram per m2, vattna rikligt efteråt.

Areal som behandlas

  • 250 m2

Registreringsinformation

Ytterligare information

Stora gräsmattor som kräver underhåll

Denna robotanpassade gräsgödsel lämpar sig alldeles ypperligt på idrottsanläggningar och andra stora gräsytor där just gräset är en viktig del för att utöva diverse sporter eller aktiviteter. Efter några golfrundor eller fotbollsmatcher är det oundvikligt att gräskvaliteten förändras negativt. Att ha lagt en stabil grund för återhämtning och starka gräsrötter som kan stå emot slitage för att inga områden lämnas helt utan gräs, är således viktigt. Med en näringsrik gräsgödsel som dessutom är anpassad för att robotgräsklippare ska kunna klippa utan problem, får du precis den förberedelse som krävs.