Stroller RhododendrongödselKRAV-märkt gödsel

Hitta butik Hitta återförsäljare

Få buskar kan vara lika vackra året runt som den underbara rhododendron. Med Strollers 100 % naturliga rhododendrongödsel får du goda förutsättningar för en välmående rhododendron och azalea under hela säsongen. Dessutom kan du glädjas åt större motståndskraft under vintern och chans till tidig blomning nästkommande vårkant. Dessa vackra buskar är vanligt förekommande i svenska trädgårdar och med vår 100 % naturliga rhododendrongödsel, tillsammans med en enkel skötsel, får du njuta av ett färgrikt blomsterskådespel år ut och år in. Förutom att bidra med en praktfull blomning motverkar även vår rhododendrongödsel skadeinsekter och svampsjukdomar. Det stärker växtens rötter och friger sin näring efter växtens rådande behov – under hela säsongen. Därför används gödseln med stor fördel vid såväl plantering som vid blomning, liksom som förberedelse för vintern.

  • 100% naturlig
  • Utan konstgjorda tillsatser
  • Innehåller mikronäring och magnesium som ger färgstarka plantor
  • Frigör näring i takt med växtens behov hela säsongen
  • Motverkar skadedjur och svampsjukdomar
  • Stärker växtens rötter
    

Tillgängliga storlekar: 1 kg

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Strö ut

Strö ut gödseln runt plantorna och arbeta ner 5–10 cm.

I samband med all gödsling ska du alltid se till att vattna rikligt. Detta gäller framför allt första säsongen för en nyplanterad rhododendron eller azalea. När dina buskar har blommat helt färdigt någon gång på senvåren, eller i början av sommaren, rekommenderar vi att du gödslar med Stroller 100 % naturliga rhododendrongödsel. På så sätt håller sig växterna friska och vackra genom hela sommaren. Vattna ordentligt inför vintern och njut av en färgsprakande blomning året därpå – alltid med Strollers rhododendrongödsel inom räckhåll!

 

Dosering

Använd 100 gram per m2, vattna rikligt efteråt.

Areal som behandlas

 • 10 m2

Registreringsinformation

Ytterligare information

För friskare och starkare växter

Eftersom rhododendron och azalea trivs bäst i sur jord, det vill säga med ett pH-värde en bra bit under 7, har vår 100 % naturliga rhododendrongödsel en sänkande effekt på jordens pH-värde. Med en riklig mängd av mikronäringsämnen och viktiga metaller, som till exempel magnesium, får växterna den styrka de behöver i grunden – inte bara för utseendets skull, utan dessutom för att överleva skiftande väderlekar med hårda vindar, kraftig sol och extrema temperaturer. Förutom azalea och rhododendron lämpar sig denna gödsel alldeles utmärkt för hortensia, liksom flera andra surjordsväxter och barrväxter.