Stroller PLUS MossaEffektivt gräsgödsel som bekämpar mossa

Hitta butik Hitta återförsäljare

Små korn för optimal spridning - Stroller PLUS Mossa är framställt på ett optimalt sätt för att gräsmattan ska ta upp näringen effektivt. De små kornen bidrar även till en jämn och bra fördelning av gödslet över gräsmattan. Det är allra bäst att gödsla med PLUS Mossa tidigt på våren, vid den första vårgödningen, för att ge gräset bästa möjliga förutsättningar att växa sig grönt och vackert i takt med att solens strålar väcker liv i växtligheten. Lika effektivt som Stroller PLUS Mossa fungerar för gräsets tillväxt, bekämpar det samtidigt den inkräktande mossan. Efter en korrekt gödsling blir din gräsmatta mossfri inom endast två veckor. Snacka om dubbel effekt med hög effektivitet! 

    • Första vårgödningen
    • Snabbverkande mot mossa
    • Mossfri gräsmatta inom 14 dagar
    • Innehåller även kväve som ger växtkraft

Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Tillgängliga storlekar: 3.5 kg 8.75 kg 14 kg

Product video

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Sprida

Kratta bort mossan redan efter två veckor

Det bästa du kan göra för din gräsmatta är att sprida gödslet i samband med att gräsmattan är fuktig. Detta optimerar upptaget av näringen, liksom bekämpningen av mossan. Inom två veckor kan du redan se hur mossan svartnar och den är därmed enkel att kratta eller räfsa bort. Kvar lämnar du en tillfredsställande grön gräsmatta som i all sin prakt mår fantastiskt bra – ända nerifrån rötterna och hela vägen upp till de kittlande grässtråna. 

Dosering

Det viktiga för dig är att hitta rätt inställning. Eftersom du skall dosera 35 gram per kvadratmeter: mät upp 3,5 hekto i din spridare, och mät upp 10 m² på din gräsmatta och testa. Om du har kvar produkt i din spridare efter 10 m² - justera upp så att mer kommer ur spridaren.

Areal som behandlas

  • Räcker till ca 100 m²

Sammansättning

Försiktighetsåtgärd vid användning

Gräset kan missfärgas direkt efter behandlingen, men endast tillfälligt., Var försiktig med trä, sten och betongplattor som kan missfärgas. Spola av dessa omedelbart om de träffats av produkten., Kläder, skor och mattor kan också missfärgas, så var försiktig när du går inomhus eller sitter på gräsmattan. Detta gäller några dagar efter behandlingen.

Registreringsinformation

Registreringsnamn: Stroller PLUS Mossa

Registreringsnummer: 4181

Ytterligare information

En trädgård med en tät och fin gräsmatta utan mossa är ju det alla önskar sig till våren. Med Stroller PLUS Mossa har det aldrig varit enklare att göra verklighet av sådana förhoppningar! Förutom att stärka gräsrötterna i grunden och låta gräset frodas i god tillväxt, slipper du även mossan som annars tar över växtligheten. Gräs fullständigt älskar ett kväverikt gödsel, men det gör ju även mossan. För att endast låta gräset ta del av näringen, är Strollers gräsgödsel som samtidigt bekämpar mossan ett alldeles ypperligt alternativ.