Stroller Höstgödsel

Hitta butik Hitta återförsäljare

Förbered din gräsmatta inför vinterns hårda prövningar med Strollers 100 % naturliga höstgödsel. Genom att ge gräsmattan en riklig mängd med näring förbättras motståndskraften ända från gräsrötterna, men denna höstgödsel fungerar alldeles utmärkt även för perenner och buskar i trädgården. De allra viktigaste beståndsdelarna i gödseln är kalium och fosfor som stärker växterna på alla plan. Kalium skyddar effektivt mot kyla och tjäle, medan fosforn stimulerar tillväxt i rötterna och ger goda förutsättningar för tidig blomning och fruktsättning på vårkanten. Strollers naturliga höstgödsel har låga halter av kväve, eftersom det inte är snabb tillväxt som är det viktiga innan vintervilan.

    • Ger bättre upptag av både näringsämnen och vatten
    • Främjar rotbildning

Tillgängliga storlekar: 10 kg

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Sprid ut

Det är viktigt att inte vänta för länge med höstgödslingen. Sprid ut Strollers naturliga och näringsrika höstgödsel i god tid innan temperaturen går ner under 10 grader. Detta för att växterna ska ta upp näringen och kunna förbereda sig för kommande kyla på ett effektivt sätt. Se till att sprida gödseln så jämnt du kan – för hand eller med spridare för de större gräsmattorna. Det allra bästa är om du gödslar i samband med ett ordentligt regnväder som blandar ut och tar med sig gödseln ner i jorden för att växterna ska kunna ta upp näringen. Om det inte regnar inom de närmsta dagarna så måste du se till att vattna manuellt, förslagsvis med vattenspridare.

Dosering

Använd 1 kg till 10 m2
 

Areal som behandlas

  • 100 m2

Registreringsinformation

Ytterligare information

Gå ut på grönbete tidigare än någonsin

Genom att ge gräset mycket kärlek innan vintern får du tillbaka en grönare och friskare gräsmatta tidigare på våren. Det är något speciellt med säsongens första gräs och många väntar med spänning på dagen då det plötsligt grönskar utanför fönstret i trädgården. Med ett helt naturligt höstgödsel ger du gräsmattan alla möjligheter att stå emot vinterklimatet på ett tillfredsställande sätt för att komma tillbaka i sin fulla gröna prakt så tidigt som möjligt.