Stroller GräsgödselMed Natural Booster

Hitta butik Hitta återförsäljare

Gräsgödsel – för täta och gröna gräsmattor! Med en 100 % naturligt gräsgödsel, som det från Stroller till exempel, är du på god väg mot gräsmattan du drömmer om. Det räcker med att gödsla två gånger per säsong, förslagsvis så tidigt som möjligt på våren, precis när gräset har börjat växa, och sedan när du tycker att tillväxten har börjat avta eller gräset börjat glesna en aning, vilket kan inträffa på sensommaren. Vi erbjuder en effektiv gräsgödsel som kan användas både på små och stora gräsmattor och som innehåller precis den näring som gräset mår allra bäst av.   

  • Främjar rotbildning
  • Ger en tätare gräsmatta
  • Bättre upptag av näringsämnen och vatten
  • Snabbt grön effekt
  • Näring i upp till 100 dagar

Tillgängliga storlekar: 10 kg

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Sprid ut

Anläggning av gräsmatta på vår eller höst. Förbered jorden genom att blanda gödslet med det översta skiktet av jord (ca 1 cm). Kratta ytan. Sprid ut gräsfrö. Platta till marken. Vattna. Underhåll av gräsmattan: Applicera två gånger under säsongen (mellan mars och aug). Sprid gödselmedlet jämt för hand eller med spridare. Vattna. 

Så odlar och gödslar du din gräsmatta

I samband med gödsling ska du alltid se till att vattna rikligt och regelbundet – speciellt inom de närmsta dagarna efter gödsling. Gödsla första gången tidigt på säsongen, när jordtemperaturen har nått 8–10 grader och gräset redan börjat växa en aning. Om du ska anlägga en helt ny gräsmatta rekommenderar vi att du gör detta antingen på våren eller på hösten då fuktigheten är högre. Du förbereder jorden genom att blanda ner Strollers gräsgödsel i det översta skiktet. Därefter krattar du ytan och sprider ut gräsfröna. Efter att ha plattat till marken ordentligt avslutar du med att vattna rikligt och regelbundet – fram till att gräsfröna har börjat växa och slagit rot.  
 

Dosering

 

 • Använd 40 gram per m2 vid nyanläggning av gräsmatta.
 • Underhåll: Använd 30 gram per m2.

Areal som behandlas

 • 330 m2

Registreringsinformation

Ytterligare information

Natural Booster – för en starkare tillväxt 


Strollers naturliga gräsgödsel innehåller förutom en välbalanserad blandning av kväve, fosfor och kalium, även en ”Natural Booster” som består av rotstimulerande ämnen som gör att gräset blir betydligt mer motståndskraftigt och tåligt mot slitage. På gräsmattor som används flitigt, i trädgårdar, på fotbollsplaner eller golfanläggningar är Strollers gräsgödsel ett utmärkt alternativ för att gräset ska må bra under hela säsongen. Näringen tas upp under hela 100 dagar innan det kan vara dags för en ny gödsling om du vill fortsätta med samma goda tillväxt.