Stroller Gräs GräsgödselNäringsrik gödsel för en härligt grön gräsmatta

Hitta butik Hitta återförsäljare

Med Strollers gräsgödsel får du äntligen chansen att njuta av din gräsmatta fullt ut. Förutom att ligga grön och vacker i din trädgård kan du vara säker på att den mår bra ända från rötterna. Gödslet innehåller förutom kväve, som är den viktigaste beståndsdelen i ett effektivt gräsgödsel, både fosfor och kalium som tillsammans utgör hela spektret av vad gräset behöver för att må som allra bäst. Nåväl, solen måste förstås också göra sitt! 

    • Andra vårgödningen
    • Näringsrik mix för grönare gräsmatta
    • Motverkar ogräs och mossa 

Tillgängliga storlekar: 8.75 kg 14 kg 3.5 kg 5 kg

Product video

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Sprida

Sprid över gräsmattan tre gånger per säsong

Vi rekommenderar dig att sprida gödslet över gräsmattan tre gånger per säsong, med start vid den andra vårgödningen som kan inträffa som tidigast i mars, och med avslutning senast i oktober. På så sätt kan du glädjas åt en grönskande och praktfull gräsmatta under hela säsongen, liksom en motståndskraftig vila under vintern. För att gödsla på absolut mest effektiva sätt fyller du en spridare med rätt dos gödsel och går sedan med spridaren över gräsmattan i promenadtakt. Detta ger en jämn och optimal applicering över gräsmattan. Gödsla gärna i samband med regn eller när gräset är fuktigt. Om du lyckas pricka in soliga dagar för trädgårdsarbetet är det en god idé att vattna för att hjälpa gödslet ner i marken för att rötterna ska ta upp näringen effektivt.  

Dosering

Det viktiga för dig är att hitta rätt inställning. Eftersom du skall dosera 25 gram per kvadratmeter: mät upp 2,5 hekto i din spridare, och mät upp 10 m² på din gräsmatta och testa. Om du har kvar produkt i din spridare efter 10 m² - justera upp så att mer kommer ur spridaren.

Areal som behandlas

  • Räcker till ca 350 m²

Sammansättning

Registreringsinformation

Ytterligare information

Motverkar även mossa och ogräs

Stroller Gräs Gräsgödsel har anpassats och optimerats för att ge gräsrötterna rätt näring. Det enda du behöver göra är att se till att de också får näringen vid rätt tidpunkt. Detta gödsel är framställt för att använda vid den andra vårgödningen, då gräset redan har vaknat till liv en aning. Det motverkar även ogräs och mossa genom att prioritera tillväxten av gräset. De små kornen ger en snabbare effekt samt jämnare och bättre fördelning över gräsmattan när du gödslar.