Myrr Q MyrdosaLättanvänd dosa som bekämpar myror effektivt inomhus

Hitta butik Hitta återförsäljare

Myrr Q Myrdosa – svartmyrornas mardröm Om du har fått besök av ovälkomna svartmyror inomhus har Myrr en effektiv myrdosa som är specialanpassad för just svartmyror. Dosan har fått namnet Myrr Q Myrdosa och den håller i upp till hela tre månader i aktivt läge. Den är flexibel och kan enkelt sättas på den plats där du önskar – förslagsvis så nära myrorna som möjligt! Detta tack vare tejpen som sitter på baksidan av dosan och kan fästa på i princip alla ytor. Tänk dock på att alltid hålla myrdosan i horisontellt läge. Placera den på ett strategiskt ställe i närheten av myrorna. Dosan innehåller ett biocidalt medel med sirap som lockar till sig svartmyrorna som dessutom tar med sig bekämpningsmedlet tillbaka ner i boet. Detta innebär att du bekämpar myrorna brett och effektivt.  

  • Sirap lockar myrorna
  • Medlet tas ner i boet
  • Hela boet bekämpas

Tillgängliga storlekar: 2 unit

Använda när

Optimal användning
Möjlig användning
Ej lämplig

Använda hur

Appliceringsmetod: 
Placeras överallt
 • Lockmedlet och aktiv substans är inkapslat i en kammare mitt i dosan.
 • För att aktivera dosan - tryck hårt med tummen mitt i krysset på den blå plasten så att folien undertill bryts ordentligt. Myrorna får nu fri tillgång till lockmedlet. Dosan är nu klar att använda och placeras där myror syns eller vid deras gångstråk.
 • Beroende på hur kraftigt angreppet är kan en eller två betesstationer användas.
 • Vid användning inomhus ska produkten placeras i vågrätt läge på platser där myror har setts leta efter föda, normalt under dörrar, fönster eller i sprickor och springor.
 • Vid användning utomhus ska produkten placeras runt byggnader där myror är aktiva, dvs. intill eller på myrstigar.

 

Så aktiverar du Myrr Q Myrdosa

Genom att trycka med tummen mitt på krysset som finns på den blå plasten öppnar du den underliggande folien. Det är här som myrorna hittar sin väg in till det söta innehållet och blir bekämpade med ett effektivt biocidalt medel som är blandat med sirapen som myrorna är ute efter. Om du har råkat ut för större invasioner, eller om du tycker att den aktiverade dosan inte räcker till, går det alldeles utmärkt att sätta ut en dosa till för att öka effekten. Tänk på att myrdosorna ska placeras i vågrätt läge på platser där du har sett myrorna ansamlas – ofta i närheten av skafferier eller matvaror. Normalt brukar svartmyrorna synas till under dörrar, i fönsterkarmar och i diverse springor och sprickor. Myrr Q Myrdosa är tillverkad för inomhusbruk men det går också bra att använda den runt och intill byggnader eller i förrådsutrymmen.
 

Nerladdning

Sammansättning

Registreringsinformation

Registreringsnamn: Myrr Q - Myrdosa

Registreringsnummer: 5473

Använd biocider med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformation före användning.

Ytterligare information

Myrdosan håller sig aktiv i hela 12 veckor från aktiveringen.

Det är en effektiv och lättanvänd dosa som lämpar sig bäst inomhus för bekämpning av den så vanliga svartmyran. En modern förpackning som väger mindre, har en bättre CO2-profil samt innehåller ett starkt bittermedel som verkar oaptitligt för barn och husdjur. Dosan innehåller lockmedel. Myrorna tar lockmedlet och den aktiva substansen med ner i boet och myrboet bekämpas således inifrån.