Därför får du myror inomhus

Efter den kalla vintern börjar myrorna nu leta sig in i våra hus på jakt efter mat som ännu inte finns ute i naturen. Hittar du en myra så hittar du med största sannolikhet fler.

Så fort blir du av med dem

Du vet den första vårsolen? Den som på allvar låter dig veta att sommaren inte bara är en fjärran drömDen lockar fram myrorna ur sin vinterdvala djupt nere i sina frostfria små utrymmen i jorden. Och vet ni vad? De är hungriga!

Fest i köket
Hittar inte myrorna mat i naturen, kan de bjuda in sig i ditt kök. Hittar myrorna då något som de gillar, kan även hela släkten bjudas på buffén. Också är det igång! Men innan du går loss med myrmedlet i öst och väst, kan det vara värt att först ta sig en titt på hur de kommer in i ditt hem.

Lär känna dina gäster
Myrorna kan nämligen komma in genom sprickor i grunden, genom luftventiler eller under dörrar. Nästan ingen spricka är för liten för en sockermyra som är en av de vanligaste gästerna. Försök att hålla lugnet och leta efter spår som myrorna kan lämna efter sig i sin desperata jakt efter mat. Håll ett öga på deras gångvägar, och ta reda på var de samlas. När du väl lär känna dem bättre, är du också bättre förberedd när du går till motangrepp.

Effektiva medel
Ett sätt att hantera myror inomhus på är att spraya där myrorna uppehåller sig. Det går även att använda sprayen direkt på dem, eller som en skyddsbarriär där myrorna tar sig in. 
En annan populär variant är myrdosor. De är lämpliga om du är orolig för om små barn eller husdjur ska få i sig giftet. Dosorna innehåller en söt sirap blandat med ett effektivt myrmedel som myrorna blir lyckliga över att hitta. De blir så nöjda att de bär det tillbaka med ner till drottningen i boet. Och när hon dör – så dör hela boet

Djungeltelegrafen
När du väl har börjat förgifta myrorna, kan man lika gärna få dem att förstå att de är ovälkomna för evigt. Den mest effektiva metoden för att förhindra dem från att återvända in i ditt hus igen är en noggrann rengöring. För det första bör du förvara maten så de inte har tillgång till så mycket som en liten brödsmula. Myrorna blir även väldigt förvirrade om du tvättar med tvål på deras gångvägar. De lämnar nämligen efter sig en doft längs vägen som de andra myrorna använder sig utav när de är på jakt efter mat. Tar du bort ”djungeltelegraflukten”, tappar de bort doften av vägen.