gödsla

växter

beskydda

skötsel

Mer om Barrträd växten

Art: Varierande
Familj: Taxaceae; cupressaceae; pinaceae


Hur man planterar: Barrträd
Barrträd är lättskötta och verkligt härdiga. Många sorter trivs i näringsfattig jord och där det är torrt. 

De lever länge, ger struktur och är lätta att plantera. Lägg organiskt material i planteringsgropen blanda väl med jorden och vattna innan du lägger något täckmaterial för att hindra att ogräs invaderar och håller jorden fuktig.

Välj ut ett barrträd som passar in och tänk på hur mycket jobb du vill lägga ner på det. En del som Leylandi cypress är kända för att växa mycket snabbt, 1 meter per år, och tar snart upp för mycket plats om de inte beskärs tillräckligt ofta; medan ett dvärgbarrträd bara växer 1-2 cm på samma tid. 

Säsong: Barrträd
Om de väljs ut och odlas med omsorg kan barrträd ge struktur och närvaro till en trädgård, men om de odlas lite hur som helst, kan de göra att trädgården verkar vara utan liv eftersom de inte ändrar utseende med säsongerna.

Det finns en hel del sorter som passar i trädgårdar, som man kan köpa i trädgårdsbutiker och på plantskolor, och det kommer nya sorter varje år. Du kan välja mellan en rad gröna, gyllene och bronsfärgnyanser till gröngrå och metallblå, och även flerfärgade och formerna varierar från miniatyr tuja till parasolltall, från hängceder (Cedrus pendula) till äkta cypress.

Förökning av Barrträd
Alla utom de som växer långsammast odlas från sticklingar. Ta en halvmogen stickling med grenfästet “hälen” kvar. Det kan ta ett år för en stickling att rota sig.